Vegesauri
  • HOME
  • RECEPTY
  • O NÁS
  • English

O NÁS

O NÁS

Měl to být experiment.

Celý můj život, byl založen na  konzumaci masa – babička by mi nikdy nedovolila žít a jíst bez živočišných produktů – snídaně? – míchaná vejce nejlépe se šunkou, oběd – vepřový řízek, večeře? – párečky, klobásky, pečené kuře. Celá moje strava byla opravdu založena na masu a nikdy jsem si na to nestěžovala. Mám ráda chuť masa, jeho strukturu a skutečnost, že je k dostání  prostě všude.

Je hloupé přiznat, ale já jsem vždycky byla ta, která vykřikovala, že maso prostě k životu potřebujeme, protože je chutné, zdravé atd. Že měli bychom se o sebe dobře starat a maso je na světě proto abychom ho mohli konzumovat. A protože miluji jídlo, cestuji za jídlem, začínám každý den myšlenkou o jídle. Přemýšlím co bych si dneska dala dobrého, nedokázala jsem si představit svůj den bez toho co mám nejraději a co chutná.

V posledních několika létech jsem pracovala s několika vegetariány a vegany, ale nikdy jsem o tom nepřemýšlela jako o chytrém a zdravém způsobu života. Nikdy jsem se nezabývala  a nezajímala tím, jaký může být jejich život.

Ale pak jsem se přestěhovala z Krakova do Prahy…

Podruhé v životě, ale tentokrát to bylo jiné. Přišla jsem s otevřenou myslí a bez předsudků. Řekla jsem si, že se chci znovu učit světu  a začít ho vidět z jiné perspektivy.

Kvalita a hlavně chuť masných výrobků v Praze se hodně lišila od produktů v mé rodné zemi. Nikdy jsem s nimi nebyla opravdu spokojena. Každé jídlo mě něčím zklamalo. Opravdu musíš vědět, kam jít, aby jsi mohl koupit dobrý a kvalitní výrobek a neutratit miliony na stravování (už stejně utrácím hodně).

Svou milovanou práci jsem zahájila v pohostinství, kde jsem zjistila, že více než polovina mých kolegů z práce se už dávno vzdala masa a žila si svůj skvělý, chutný život. Začala jsem o tom víc přemýšlet a všimla jsem si, že se opravdu nevzdali chutného jídla, rychlého občerstvení, koření atd. Začala jsem si uvědomovat, že můžu mít nádherný den i tehdy, když se clovek rozhodne, že ANO… Dnes nebudu jíst žádné maso, zítra si dám sendvič se sýrem místo šunky a tak to pomalu šlo dál.

Loni v prosinci jsem jela do Českého Krumlova se svým přítelem a upřímně si myslím, že jsme měli největší hostinu jakou jsme kdy zažili… A to v jedné z tamních českých restaurací. Vše, co jsme milovali, bylo na stole.

A pak se něco změnilo …

Na naší cestě zpět do Prahy Pawel (můj přítel) začal sledovat jeden z  dokumentů na Netflixu o atletech, kteří se vzdali živočišných produktů. Pokračovali jsme ve sledování doma a netrvalo dlouho, než se mě zeptal, jestli  bychom mohli přejít na veganskou stravu. Jen tak, aby zjistili, zda to, co se říká ve filmu, je pravda.

Pro mně to było snadné, protože jsem už dávno snížila spotřebu masa na 2-3krát týdně, což bylo skvělé, ale pro něj ??? Je kuchařem v restauraci –  nemohla jsem uvěřit, že navrhl tento šílený nápad.

Měli jsme tu výzvu zkusit měsíc a z měsíce se stala denní rutina. Jsme tady – téměř rok s úplně jinými stravovacími návyky ale stejně chutným životem, učením se, jak odlišný a skvělý může být náš život i bez masa. Upřímně,  cítím se skvěle, protože vím, že opravdu nemusím jíst maso, abych byl zdravá, silná a veselá.

Nemohu se nazývat veganem, protože stále miluji příležitostně sýrovou romantiku, ale věřte mi – cesta je jednodušší, než si myslíte. Když já jsem mohla změnit své návyky a rutinu, můžete to udělat i VY.

Nikdy bych nikoho nenutila, aby učinil totéž, ale pokud někdy budete chtít změnit svůj jídelníček, načerpat novou inspiraci, získat nové čerstvé recepty pro svou rodinu – jste na správném místě.

Moje recepty

Jsou většinou založeny na tom, co mám nejraději. Jsou inspirované mými cestami, prací, dědictvím. Proto zde najdete tolik rozmanitých receptů, které nemusí mít nic společného. Kromě toho, že mám ráda každý jeden z nich. Většina receptů je veganských. Najdete v nich i pár krát nivu nebo fetu – ale nemusite ji tam dávat, je to úplně na Vás.

Pokud chcete změnit své stravovací návyky, může to být dobrý začátek – i když to bude třeba jen jeden den v týdnu – ráda vám poradím, jaké produkty používat, s čím začít atd.

Stále se učím, novým věcem. Je to také poprvé, co vytvářím vlastní web a blog o jídle, který je také dokumentem mého cestování a cestách za jídlem.

Doufám, že se vám bude líbit 🙂

Ahoj!

vegesauri sara

Ahoj! Jmenuji se Sara a chci vám představit úžasný svět mých oblíbených veganských a vegetariánských receptů!
Zamilovala jsem se do rostlinné kuchyně a chtěla bych tuto lásku šířit a ukázat vám, jak snadné je vytvořit fantastické revoluční jídlo pouze z rostlinných produktů!
Zelenina už nemusí být nudná!

Hledáš něco?

NEWSLETTER

aby tě nic neomezilo!

Instagram

Welcome back! Pikantní tofu pomazánka 🌶
Po 7 měsících jsme zase tady! 
.
.
Nový recept už na blogu!
.
.
#veganpomazanka
#pomazanka #recepty #veganrecept #snídaně #tofuspread #tofurecept #vegesauri #veganstvi
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Welcome back! Pikantní tofu pomazánka 🌶 Po 7 měsících jsme zase tady! . . Nový recept už na blogu! . . #veganpomazanka #pomazanka #recepty #veganrecept #snídaně #tofuspread #tofurecept #vegesauri #veganstvi
před 5 hodinami
View on Instagram |
1/9
Zeleninové kuličky v rajčatové omáčce 
🍅🍝🧆
Veggie meatballs with tomato sauce

Recipe in BIO 🎈

1 balíček veganského mletého
200-300 těstovin
1 balíček rajčatové passaty (asi 400 g)
1 cibule
2 stroužky česneku
petržel hladkolistá
1 polévková lžíce dijonské hořčice
špetka oregano a pálivé papriky
špetka cukru
sůl pepř

Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi, dokud cibule nezhnědne.
Veganské mleté vložte do mísy a přidejte do něj: nasekanou petrželku, dijonskou hořčici, sůl, pepř a osmaženou cibuli. Vše důkladně promíchejte a z hotové hmoty vytvarujte kuličky. Bezmasové kuličky orestujte na pánvi na rostlinném oleji nebo potřete trochou oleje a pečte v troubě na 180 stupňů 15-20 minut
Passatu vložte do hrnce, přidejte sůl, pepř, oregano, pálivou papriku a petrželku a nechte povařit 10–15 minut na mírném ohni, poté přidejte trochu cukru.
Těstoviny uvařte al dente, poté je zalijte omáčkou a na ně položte několik kuliček. Ozdobte petrželkou. A je to připraveno!

#vegesauri #kulicky #veganmeatballs #meatballs #bezmasejidlo #vegankulicky #mlete #comfortfood #vegancomfortfood #veganmama #rostlinne #rostlinnastrava #veganjidlo
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Zeleninové kuličky v rajčatové omáčce 🍅🍝🧆 Veggie meatballs with tomato sauce Recipe in BIO 🎈 1 balíček veganského mletého 200-300 těstovin 1 balíček rajčatové passaty (asi 400 g) 1 cibule 2 stroužky česneku petržel hladkolistá 1 polévková lžíce dijonské hořčice špetka oregano a pálivé papriky špetka cukru sůl pepř Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi, dokud cibule nezhnědne. Veganské mleté vložte do mísy a přidejte do něj: nasekanou petrželku, dijonskou hořčici, sůl, pepř a osmaženou cibuli. Vše důkladně promíchejte a z hotové hmoty vytvarujte kuličky. Bezmasové kuličky orestujte na pánvi na rostlinném oleji nebo potřete trochou oleje a pečte v troubě na 180 stupňů 15-20 minut Passatu vložte do hrnce, přidejte sůl, pepř, oregano, pálivou papriku a petrželku a nechte povařit 10–15 minut na mírném ohni, poté přidejte trochu cukru. Těstoviny uvařte al dente, poté je zalijte omáčkou a na ně položte několik kuliček. Ozdobte petrželkou. A je to připraveno! #vegesauri #kulicky #veganmeatballs #meatballs #bezmasejidlo #vegankulicky #mlete #comfortfood #vegancomfortfood #veganmama #rostlinne #rostlinnastrava #veganjidlo
před 7 měsíci
View on Instagram |
2/9
Zlatá kokosová miska s tofu
🥥🌶🥦
Golden coconut miso bowl with tofu
~~~~~
New recipe on website - LINK IN BIO
~~~~~
VÝVAR:
1 cibule
5 cm kořene zázvoru
4 stroužky česneku
2 lžičky kurkumy
1 litr vody
1 plechovka kokosového mléka
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce miso
šťáva z 1 limetky
sůl pepř

PŘÍSADY:
1 šálek jakýchkoli krup: ječmen, bulgur nebo quinoa
1 uzené tofu
½ brokolice
hrst zelených fazolí
hrst nasekané zelené cibule
černý sezam na ozdobu
špetka sušeného česneku
hrst koriandru
sůl pepř

Cibuli, zázvor a česnek oloupejte, nakrájejte a orestujte na lžíci olivového oleje. Poté do něj přidejte miso pastu a míchejte, dokud se pasta nezahřeje a nespojí s cibulí. Přidejte veškerou vodu a kokosové mléko, přidejte kurkumu, sójovou omáčku a limetkovou šťávu a vařte na středním ohni 15 minut. Když je vývar hotový, máte dvě možnosti: přecedit ho, aby v něm nebyly kousky cibule a zázvoru, nebo v něm nechte ingredience, pokud se vám je podařilo nasekat najemno.
Mezitím uvařte bulgur nebo kroupy. V samostatném hrnci uvařte brokolici a fazole tak, aby byly al-dente. Pro jejich vaření přidejte sůl a sušený česnek. Tofu nakrájte na kostičky a orestujte na pánvi nebo upečte v troubě na 180 stupňů 10-15 minut.

Do misek dejte nejprve kroupy, na které po jedné  straně naaranžujete zbytek přísad: tofu, brokolici, fazolky, zelenou cibuli. Vše ozdobte černým sezamem a koriandrem. Zalijte horkym vývarem.
~~~~~
#misopolevka #miso #veganmisosoup #veganrecepty #vegesauri #veganfoodblog #veganzivot #veganpraha #bezmasa #miska #zdravejidlo #zdraverecepty
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Zlatá kokosová miska s tofu 🥥🌶🥦 Golden coconut miso bowl with tofu ~~~~~ New recipe on website - LINK IN BIO ~~~~~ VÝVAR: 1 cibule 5 cm kořene zázvoru 4 stroužky česneku 2 lžičky kurkumy 1 litr vody 1 plechovka kokosového mléka 1 lžíce sojové omáčky 2 lžíce miso šťáva z 1 limetky sůl pepř PŘÍSADY: 1 šálek jakýchkoli krup: ječmen, bulgur nebo quinoa 1 uzené tofu ½ brokolice hrst zelených fazolí hrst nasekané zelené cibule černý sezam na ozdobu špetka sušeného česneku hrst koriandru sůl pepř Cibuli, zázvor a česnek oloupejte, nakrájejte a orestujte na lžíci olivového oleje. Poté do něj přidejte miso pastu a míchejte, dokud se pasta nezahřeje a nespojí s cibulí. Přidejte veškerou vodu a kokosové mléko, přidejte kurkumu, sójovou omáčku a limetkovou šťávu a vařte na středním ohni 15 minut. Když je vývar hotový, máte dvě možnosti: přecedit ho, aby v něm nebyly kousky cibule a zázvoru, nebo v něm nechte ingredience, pokud se vám je podařilo nasekat najemno. Mezitím uvařte bulgur nebo kroupy. V samostatném hrnci uvařte brokolici a fazole tak, aby byly al-dente. Pro jejich vaření přidejte sůl a sušený česnek. Tofu nakrájte na kostičky a orestujte na pánvi nebo upečte v troubě na 180 stupňů 10-15 minut. Do misek dejte nejprve kroupy, na které po jedné  straně naaranžujete zbytek přísad: tofu, brokolici, fazolky, zelenou cibuli. Vše ozdobte černým sezamem a koriandrem. Zalijte horkym vývarem. ~~~~~ #misopolevka #miso #veganmisosoup #veganrecepty #vegesauri #veganfoodblog #veganzivot #veganpraha #bezmasa #miska #zdravejidlo #zdraverecepty
před 8 měsíci
View on Instagram |
3/9
Pařížský salát, který Tě překvapí 
🧅🥒🍞
Czech Parisian salát us something you have to try!

New recipe available now! Link in BIO 🌐

1 balíček veganských párků
½ plechovky zeleného hrášku
4 okurky
½ malé cibule
2-3 lžíce veganské majonézy
1 polévková lžíce dijonské hořčice
sůl pepř

Veganské párky vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty, aby změkly a snadněji se krájely. Každý nakrájejte na 3-4 části a každou část nakrájejte na tenké proužky. Nakládané okurky také nakrájejte na delší proužky, měly by být o něco menší než párky. Hrášek sceďte a opláchněte od přebytečného nálevu. Cibuli nakrájte na drobno.
V míse smíchejte všechny suroviny na salát, přidejte majonézu, hořčici a nakonec dochuťte solí a pepřem. Vše promíchejte, aby se chutě spojily 😍

#vegesauri #veganparizskysalat #parizskysalat #ceskerecepty #veganrecepty #ceskyrecept #vegepraha #parisiansalad
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Pařížský salát, který Tě překvapí 🧅🥒🍞 Czech Parisian salát us something you have to try! New recipe available now! Link in BIO 🌐 1 balíček veganských párků ½ plechovky zeleného hrášku 4 okurky ½ malé cibule 2-3 lžíce veganské majonézy 1 polévková lžíce dijonské hořčice sůl pepř Veganské párky vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty, aby změkly a snadněji se krájely. Každý nakrájejte na 3-4 části a každou část nakrájejte na tenké proužky. Nakládané okurky také nakrájejte na delší proužky, měly by být o něco menší než párky. Hrášek sceďte a opláchněte od přebytečného nálevu. Cibuli nakrájte na drobno. V míse smíchejte všechny suroviny na salát, přidejte majonézu, hořčici a nakonec dochuťte solí a pepřem. Vše promíchejte, aby se chutě spojily 😍 #vegesauri #veganparizskysalat #parizskysalat #ceskerecepty #veganrecepty #ceskyrecept #vegepraha #parisiansalad
před 8 měsíci
View on Instagram |
4/9
🫐 Borůvkové šneky 🫐
. Sweet bluberry rolls .
.
Another beautiful recipe available on blog ➡️ link in BIO
.
SUROVINY
těsto:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek sojového mléka
½ hrnku řepkového oleje
⅓ hrnku cukru
8 g sušeného droždí / 15 g čerstvého droždí
náplň:
2 hrnky borůvek (lze použít mražené)
kůra z jednoho citronu
2-3 lżice cukru
poleva:
1 citronová šťáva + moučkový cukr

Uhněťte kváskové těsto: do mouky přidejte cukr a droždí (pokud použijete čerstvé droždí, nejdřív pripravte z nich kvásek), pak těsto několik minut ručně hněťte, přidejte sojové mléko smíchané s olejem. Těsto dejte do mísy a odložte na teplé místo na asi 40 minut.
Borůvky v míse smíchejte s cukrem a citronovou kůrou, mírně je rozmačkejte, aby pustily šťávu.
Když těsto vykyne, znovu ho uhněte rukama. Vyklopte ho na pomoučněný pult a rozálejte do ctverecniho tvaru. Borůvkovou náplní potřete celý povrch těsta, pak těsto stočte do dlouhého válečku a poté nakrájejte na 10 kousků.
Vložte je do zapékací mísy nebo vysokého pekáče potřeného olejem.
Pečete v troubě vyhřáté na 180-190°C asi 30 minut. Odložte je stranou, aby vychladlo a přelijte polevou.
Polevu si můžete připravit snadno smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem - začněte menším množstvím šťávy, přidávejte cukr a michejte, dokud poleva nebude hladká.
.
.
#vegesauri #vegansweets #sladkeveganstvo #vegansladkosti #boruvky #boruvkovykolac #blueberries #blueberryrolls #cinnarolls #blueberrycake #veganfoodblog #veganrecepty
vegesauri
vegesauri
•
Follow
🫐 Borůvkové šneky 🫐 . Sweet bluberry rolls . . Another beautiful recipe available on blog ➡️ link in BIO . SUROVINY těsto: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek sojového mléka ½ hrnku řepkového oleje ⅓ hrnku cukru 8 g sušeného droždí / 15 g čerstvého droždí náplň: 2 hrnky borůvek (lze použít mražené) kůra z jednoho citronu 2-3 lżice cukru poleva: 1 citronová šťáva + moučkový cukr Uhněťte kváskové těsto: do mouky přidejte cukr a droždí (pokud použijete čerstvé droždí, nejdřív pripravte z nich kvásek), pak těsto několik minut ručně hněťte, přidejte sojové mléko smíchané s olejem. Těsto dejte do mísy a odložte na teplé místo na asi 40 minut. Borůvky v míse smíchejte s cukrem a citronovou kůrou, mírně je rozmačkejte, aby pustily šťávu. Když těsto vykyne, znovu ho uhněte rukama. Vyklopte ho na pomoučněný pult a rozálejte do ctverecniho tvaru. Borůvkovou náplní potřete celý povrch těsta, pak těsto stočte do dlouhého válečku a poté nakrájejte na 10 kousků. Vložte je do zapékací mísy nebo vysokého pekáče potřeného olejem. Pečete v troubě vyhřáté na 180-190°C asi 30 minut. Odložte je stranou, aby vychladlo a přelijte polevou. Polevu si můžete připravit snadno smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem - začněte menším množstvím šťávy, přidávejte cukr a michejte, dokud poleva nebude hladká. . . #vegesauri #vegansweets #sladkeveganstvo #vegansladkosti #boruvky #boruvkovykolac #blueberries #blueberryrolls #cinnarolls #blueberrycake #veganfoodblog #veganrecepty
před 9 měsíci
View on Instagram |
5/9
Citronové špagety s chřestem 
🍋🍝🍅
Lemon pasta with asparagus
~~~~
New recipe finally on the blog (link in BIO)
~~~~
200 g špaget
200 g chřestu
50 g čerstvého zeleného hrášku
3 stroužky česneku
šťáva z 1 citronu
hrst čerstvé bazalky
pár cherry rajčat na ozdobu
sůl, pepř 

PŘÍPRAVA
~~~~
Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Uvařte těstoviny al dente a po odkapání je odložte na stranu. Odstraňte konce (asi 5 cm) z chřestu a nakrájejte na asi 5 cm kousky, přidejte je do osolené vody se zmrazeným hráškem a vařte cca 5 minut (POZOR- nepřevařit), poté sceďte. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte cibuli a česnek, přidejte polovinu vymačkané citronové šťávy, tak aby těstoviny nebyly příliš kyselé. Přidejte chřest a hrášek, dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přidejte těstoviny na pánev, vypněte hořák a vše důkladně promíchejte. Když jsou těstoviny málo citronové, přidejte zbytek citronové šťávy. Celé to ozdobte čerstvě nasekanou bazalkou a cherry rajčátky

~~~~
#veganrecipes #veggierecipes #veganrecepty #lemonpasta #asparagusrecipes #asparagus #chrest #veganskerecepty #vegesauri #lehkyobed #vegancesko #veganstrava
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Citronové špagety s chřestem 🍋🍝🍅 Lemon pasta with asparagus ~~~~ New recipe finally on the blog (link in BIO) ~~~~ 200 g špaget 200 g chřestu 50 g čerstvého zeleného hrášku 3 stroužky česneku šťáva z 1 citronu hrst čerstvé bazalky pár cherry rajčat na ozdobu sůl, pepř PŘÍPRAVA ~~~~ Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Uvařte těstoviny al dente a po odkapání je odložte na stranu. Odstraňte konce (asi 5 cm) z chřestu a nakrájejte na asi 5 cm kousky, přidejte je do osolené vody se zmrazeným hráškem a vařte cca 5 minut (POZOR- nepřevařit), poté sceďte. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte cibuli a česnek, přidejte polovinu vymačkané citronové šťávy, tak aby těstoviny nebyly příliš kyselé. Přidejte chřest a hrášek, dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přidejte těstoviny na pánev, vypněte hořák a vše důkladně promíchejte. Když jsou těstoviny málo citronové, přidejte zbytek citronové šťávy. Celé to ozdobte čerstvě nasekanou bazalkou a cherry rajčátky ~~~~ #veganrecipes #veggierecipes #veganrecepty #lemonpasta #asparagusrecipes #asparagus #chrest #veganskerecepty #vegesauri #lehkyobed #vegancesko #veganstrava
před 11 měsíci
View on Instagram |
6/9
Plněné pečené cukety 
🧅🍄🍲
Stuffed roasted peppers
~~~
New recipe is already on the website 💚
~~~
SUROVINY:
🟢100 g rýže
🟢1 cibule
🟢3-4 cukety
🟢250 g žampionu
🟢jarni cibuka
🟢hrst veganského sýra
🟢sůl pepř
~~~
Cukety podélně rozřízněte a uprostřed vydlabte, aby každá “loďicka” měla stejnou tloušťku. Posypte solí a nechte 30 minut, aby cuketa pustila vodu, které se pak musíte zbavit papírovým ručníkem.
Uvařte rýži a vložte ji do misky. Cibuli nakrájejte, osmažte ji na pánvi, přidejte houby nakrájené na malé kousky, na konci smažení přidejte sůl a pepř. Vše dejte do misky s rýží , přidejte nakrájenou zelenou cibuli a vše spolu promíchejte.
Cukety naplňte nádivkou, poté položte na pekáč, posypte vegan sýrem a vložte do trouby na 180 stupňů po dobu 20 minut.
~~~
#veganrecipes #vegandish #zucchini #zucchinirecipes #cuketa #cuketoverecepty #lovezucchini #vegesauri #veganpraha #vegancesko #bezmasa #veggierecipes
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Plněné pečené cukety 🧅🍄🍲 Stuffed roasted peppers ~~~ New recipe is already on the website 💚 ~~~ SUROVINY: 🟢100 g rýže 🟢1 cibule 🟢3-4 cukety 🟢250 g žampionu 🟢jarni cibuka 🟢hrst veganského sýra 🟢sůl pepř ~~~ Cukety podélně rozřízněte a uprostřed vydlabte, aby každá “loďicka” měla stejnou tloušťku. Posypte solí a nechte 30 minut, aby cuketa pustila vodu, které se pak musíte zbavit papírovým ručníkem. Uvařte rýži a vložte ji do misky. Cibuli nakrájejte, osmažte ji na pánvi, přidejte houby nakrájené na malé kousky, na konci smažení přidejte sůl a pepř. Vše dejte do misky s rýží , přidejte nakrájenou zelenou cibuli a vše spolu promíchejte. Cukety naplňte nádivkou, poté položte na pekáč, posypte vegan sýrem a vložte do trouby na 180 stupňů po dobu 20 minut. ~~~ #veganrecipes #vegandish #zucchini #zucchinirecipes #cuketa #cuketoverecepty #lovezucchini #vegesauri #veganpraha #vegancesko #bezmasa #veggierecipes
před 12 měsíci
View on Instagram |
7/9
Cizrnová chana masala
🧄🍅🫒
Chickpea chana masala
~~~~~
Full new recipe in english can be found on vegesauri.cz 
~~~~~
2 plechovky cizrny
1 plechovka nakrájených rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
3-4 cm kousek zázvoru
1 čajová lžička garam masala
1 čajová lžička kmínu
1 čajová lžička koriandru
1 čajová lžička kurkumy
1 čajovou lžičku pálivé papriky
3 hřebíček
čerstvý koriandr
sůl pepř
🥘
Cibuli najemno nakrájejte, česnek a zázvor nastrouhejte. Na lžíci olivového oleje v teflonovém hrnci smažte cibuli po dobu 3 minut a poté přidejte strouhaný česnek a zázvor. Po několika minutách přidejte všechna suchá koření (garam masala, kmín, koriandr, kukrkuma, feferonka, hřebíček), vše promíchejte a udržujte na středním ohni po dobu 2 minut. Poté přidejte scedenou cizrnu a konzervovaná rajčata a vařte je na středním ohni asi 20 minut. Dochuťe solí a pepřem. Podávejte  s naanem nebo rýží.
~~~~~
#vegesauri #cizrna #indickakuchyne #indianrecipes #spicyrecipes #chanamasala #chickpearecipes #healthyfood #zdracerecepty #veganpraha #rostlinnerecepty #bezmasa #bezmaserecepty #czechvegans #vegepraha #veganpraha
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Cizrnová chana masala 🧄🍅🫒 Chickpea chana masala ~~~~~ Full new recipe in english can be found on vegesauri.cz ~~~~~ 2 plechovky cizrny 1 plechovka nakrájených rajčat 1 cibule 2 stroužky česneku 3-4 cm kousek zázvoru 1 čajová lžička garam masala 1 čajová lžička kmínu 1 čajová lžička koriandru 1 čajová lžička kurkumy 1 čajovou lžičku pálivé papriky 3 hřebíček čerstvý koriandr sůl pepř 🥘 Cibuli najemno nakrájejte, česnek a zázvor nastrouhejte. Na lžíci olivového oleje v teflonovém hrnci smažte cibuli po dobu 3 minut a poté přidejte strouhaný česnek a zázvor. Po několika minutách přidejte všechna suchá koření (garam masala, kmín, koriandr, kukrkuma, feferonka, hřebíček), vše promíchejte a udržujte na středním ohni po dobu 2 minut. Poté přidejte scedenou cizrnu a konzervovaná rajčata a vařte je na středním ohni asi 20 minut. Dochuťe solí a pepřem. Podávejte s naanem nebo rýží. ~~~~~ #vegesauri #cizrna #indickakuchyne #indianrecipes #spicyrecipes #chanamasala #chickpearecipes #healthyfood #zdracerecepty #veganpraha #rostlinnerecepty #bezmasa #bezmaserecepty #czechvegans #vegepraha #veganpraha
před 1 rokem
View on Instagram |
8/9
Studený zelený krém 
🥑🥒🧄
Summer cold green soup

Full recipe is now on vegesauri.cz 
~~~~~
1 balíček baby špenátu nebo kadeřávku
1 velká okurka nebo několik menších
1 šálek mraženého hrášku
1 avokádo
500 ml vývaru
hrst kopru
citronová šťáva
pažitka nebo zelená cibule
ředkev
sůl pepř
~~~~~
🟢Připravte si vývar a uvařte v něm hrášek, aby jse rozmrazil. Vývar odložte stranou, aby vychladl.
🟢Okurku oloupjte a nakrájejte na větší kousky a vložte do mixéru. Přidejte k tomu avokádo, špenát a kopr. Nalijte do něj také vychlazený vývar s hráškem. Nakonec přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř. Celé to míchejte, dokud nevznikne hladký krém. 
🟢Nakrájejte ředkvičky a kousek okurky na tenké pruchy a posypte nimi polévku. Ozdobte koprem a zelenou cibulkou. Podavejte nejlépe chlazené, třeba s rozpečenou česnekovou bagetou.
~~~~~

#coldsoup #chlodnik #vegansoup #summersoup #lovegreens #avocado #veganprague #healthyrecipes #zdraverecepty #letnijidlo #pragueisvegan #praguegovegan #happyfood #vegesauri
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Studený zelený krém 🥑🥒🧄 Summer cold green soup Full recipe is now on vegesauri.cz ~~~~~ 1 balíček baby špenátu nebo kadeřávku 1 velká okurka nebo několik menších 1 šálek mraženého hrášku 1 avokádo 500 ml vývaru hrst kopru citronová šťáva pažitka nebo zelená cibule ředkev sůl pepř ~~~~~ 🟢Připravte si vývar a uvařte v něm hrášek, aby jse rozmrazil. Vývar odložte stranou, aby vychladl. 🟢Okurku oloupjte a nakrájejte na větší kousky a vložte do mixéru. Přidejte k tomu avokádo, špenát a kopr. Nalijte do něj také vychlazený vývar s hráškem. Nakonec přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř. Celé to míchejte, dokud nevznikne hladký krém. 🟢Nakrájejte ředkvičky a kousek okurky na tenké pruchy a posypte nimi polévku. Ozdobte koprem a zelenou cibulkou. Podavejte nejlépe chlazené, třeba s rozpečenou česnekovou bagetou. ~~~~~ #coldsoup #chlodnik #vegansoup #summersoup #lovegreens #avocado #veganprague #healthyrecipes #zdraverecepty #letnijidlo #pragueisvegan #praguegovegan #happyfood #vegesauri
před 1 rokem
View on Instagram |
9/9
Koukni na Instagram
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.