Vegesauri
  • HOME
  • RECIPES
  • ABOUT US
  • Čeština
“No-fish” tempeh spread
Appetizers, Breakfast  /  August 11 '20

“No-fish” tempeh spread

Homemade vegan dumpling
Main courses  /  August 11 '20

Homemade vegan dumpling

Zucchini soup
Soups  /  August 9 '20

Zucchini soup

Vegan Goulash with home-made dumpling
Main courses  /  August 5 '20

Vegan Goulash with home-made dumpling

Burrito Bowl
Bowls, Main courses  /  August 1 '20

Burrito Bowl

Posts navigation

Prev 1 … 13 14

AHOJ!

vegesauri sara

Hi! my name is Sara and I want to introduce you to a wonderful world of my favorite vegan and vegetarian recipes!
I fell in love with plant-based cooking and I would like to spread this love and show you how easy it is to create a fantastic revolutionary dish using plants only!
Veggies don't have to be boring anymore!

Looking for something?

NEWSLETTER

you won't miss any recipe!

Instagram

Bílý chřestový krém 🍲

White asparagus soup - ENG recipe on the blog 🍴

~~~

🥬400–500 g bílého chřestu
🥬1 L vyvaru
🥬2 lžičky olivového oleje
🥬125 ml veganské smetany
🥬sůl, pepř, špetka cukru
🥬2 brambory
🥬2 snítky bazalky
🥬pažitka na ozdobu
🥬sůl pepř

Chřest opláchněte, odlomte tvrdé a silné konce (cca 5 cm), oloupejte stonky a nakrájejte je na 3 části. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
V hrnci se 2 lžícemi olivového oleje orestujte brambory a každou chvíli je míchejte asi 5 minut.
Přidejte chřest a za stálého míchání ještě pár minut smažte. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte.
Do hrnce přidejte horký vývar a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory nezměknou. Poté přidejte veškerou smetanu (nebo jej ve fit verzi vynechejte) a pomocí blenderu rozmixujte polévku na krém. Polévku můžete také protřít sítem, abyste se zbavili tvrdych chřestových částí v polévce. Bazalku zblendujte s trochou olivového oleje, soli a pepře, aby vznikla omáčka. Polévku ozdobte najemno nasekanou pažitkou a bazalkovým pistou.

#chrest #chrestovasezona #receptnapolevku #veganrecepty #veganinspirace #veganrecipes #asparagusrecipes #healthyrecipes #veganblog #veganfood
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Bílý chřestový krém 🍲 White asparagus soup - ENG recipe on the blog 🍴 ~~~ 🥬400–500 g bílého chřestu 🥬1 L vyvaru 🥬2 lžičky olivového oleje 🥬125 ml veganské smetany 🥬sůl, pepř, špetka cukru 🥬2 brambory 🥬2 snítky bazalky 🥬pažitka na ozdobu 🥬sůl pepř Chřest opláchněte, odlomte tvrdé a silné konce (cca 5 cm), oloupejte stonky a nakrájejte je na 3 části. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci se 2 lžícemi olivového oleje orestujte brambory a každou chvíli je míchejte asi 5 minut. Přidejte chřest a za stálého míchání ještě pár minut smažte. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Do hrnce přidejte horký vývar a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory nezměknou. Poté přidejte veškerou smetanu (nebo jej ve fit verzi vynechejte) a pomocí blenderu rozmixujte polévku na krém. Polévku můžete také protřít sítem, abyste se zbavili tvrdych chřestových částí v polévce. Bazalku zblendujte s trochou olivového oleje, soli a pepře, aby vznikla omáčka. Polévku ozdobte najemno nasekanou pažitkou a bazalkovým pistou. #chrest #chrestovasezona #receptnapolevku #veganrecepty #veganinspirace #veganrecipes #asparagusrecipes #healthyrecipes #veganblog #veganfood
7 months ago
View on Instagram |
1/9
Welcome back! Pikantní tofu pomazánka 🌶
Po 7 měsících jsme zase tady! 
 
 
[ENG version on the blog - link in BIO]
 
▫️1 uzené nebo marinované tofu
▫️¼ cibule
▫️malý kousek papriky nebo marinované papriky
▫️Jarní cibulka
▫️2 lžíce majonézy
▫️1 lžíce kečupu
▫️1 lžíce sladké chilli omáčky
▫️Sůl pepř

Tofu rozdrťte vidličkou, nedoporučuji na to používat mixér, textura nebude příjemná. Pokud použijete vidličkou, získáte v pomazánce pěkné menší a větší kousky. Nakrájejte si cibuli a papriku nadrobno a přidejte do tofu. V samostatné misce smíchejte majonézu, kečup, sladkou chilli omáčku, sůl a pepř. Pokud je tofu uzené nebo marinované, není třeba přidávat příliš mnoho soli. Pokud byste chtěli experimentovat s chutí, můžete přidat trochu uzené papriky, hořčice nebo sójovou omáčku. Vše promíchejte a na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku. Nechte přes noc v lednici v uzavřené nádobě.
 
 
#veganpomazanka
#pomazanka #recepty #veganrecept #snídaně #tofuspread #tofurecept #vegesauri #veganstvi
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Welcome back! Pikantní tofu pomazánka 🌶 Po 7 měsících jsme zase tady! [ENG version on the blog - link in BIO] ▫️1 uzené nebo marinované tofu ▫️¼ cibule ▫️malý kousek papriky nebo marinované papriky ▫️Jarní cibulka ▫️2 lžíce majonézy ▫️1 lžíce kečupu ▫️1 lžíce sladké chilli omáčky ▫️Sůl pepř Tofu rozdrťte vidličkou, nedoporučuji na to používat mixér, textura nebude příjemná. Pokud použijete vidličkou, získáte v pomazánce pěkné menší a větší kousky. Nakrájejte si cibuli a papriku nadrobno a přidejte do tofu. V samostatné misce smíchejte majonézu, kečup, sladkou chilli omáčku, sůl a pepř. Pokud je tofu uzené nebo marinované, není třeba přidávat příliš mnoho soli. Pokud byste chtěli experimentovat s chutí, můžete přidat trochu uzené papriky, hořčice nebo sójovou omáčku. Vše promíchejte a na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku. Nechte přes noc v lednici v uzavřené nádobě. #veganpomazanka #pomazanka #recepty #veganrecept #snídaně #tofuspread #tofurecept #vegesauri #veganstvi
7 months ago
View on Instagram |
2/9
Zeleninové kuličky v rajčatové omáčce 
🍅🍝🧆
Veggie meatballs with tomato sauce

Recipe in BIO 🎈

1 balíček veganského mletého
200-300 těstovin
1 balíček rajčatové passaty (asi 400 g)
1 cibule
2 stroužky česneku
petržel hladkolistá
1 polévková lžíce dijonské hořčice
špetka oregano a pálivé papriky
špetka cukru
sůl pepř

Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi, dokud cibule nezhnědne.
Veganské mleté vložte do mísy a přidejte do něj: nasekanou petrželku, dijonskou hořčici, sůl, pepř a osmaženou cibuli. Vše důkladně promíchejte a z hotové hmoty vytvarujte kuličky. Bezmasové kuličky orestujte na pánvi na rostlinném oleji nebo potřete trochou oleje a pečte v troubě na 180 stupňů 15-20 minut
Passatu vložte do hrnce, přidejte sůl, pepř, oregano, pálivou papriku a petrželku a nechte povařit 10–15 minut na mírném ohni, poté přidejte trochu cukru.
Těstoviny uvařte al dente, poté je zalijte omáčkou a na ně položte několik kuliček. Ozdobte petrželkou. A je to připraveno!

#vegesauri #kulicky #veganmeatballs #meatballs #bezmasejidlo #vegankulicky #mlete #comfortfood #vegancomfortfood #veganmama #rostlinne #rostlinnastrava #veganjidlo
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Zeleninové kuličky v rajčatové omáčce 🍅🍝🧆 Veggie meatballs with tomato sauce Recipe in BIO 🎈 1 balíček veganského mletého 200-300 těstovin 1 balíček rajčatové passaty (asi 400 g) 1 cibule 2 stroužky česneku petržel hladkolistá 1 polévková lžíce dijonské hořčice špetka oregano a pálivé papriky špetka cukru sůl pepř Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi, dokud cibule nezhnědne. Veganské mleté vložte do mísy a přidejte do něj: nasekanou petrželku, dijonskou hořčici, sůl, pepř a osmaženou cibuli. Vše důkladně promíchejte a z hotové hmoty vytvarujte kuličky. Bezmasové kuličky orestujte na pánvi na rostlinném oleji nebo potřete trochou oleje a pečte v troubě na 180 stupňů 15-20 minut Passatu vložte do hrnce, přidejte sůl, pepř, oregano, pálivou papriku a petrželku a nechte povařit 10–15 minut na mírném ohni, poté přidejte trochu cukru. Těstoviny uvařte al dente, poté je zalijte omáčkou a na ně položte několik kuliček. Ozdobte petrželkou. A je to připraveno! #vegesauri #kulicky #veganmeatballs #meatballs #bezmasejidlo #vegankulicky #mlete #comfortfood #vegancomfortfood #veganmama #rostlinne #rostlinnastrava #veganjidlo
1 year ago
View on Instagram |
3/9
Zlatá kokosová miska s tofu
🥥🌶🥦
Golden coconut miso bowl with tofu
~~~~~
New recipe on website - LINK IN BIO
~~~~~
VÝVAR:
1 cibule
5 cm kořene zázvoru
4 stroužky česneku
2 lžičky kurkumy
1 litr vody
1 plechovka kokosového mléka
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce miso
šťáva z 1 limetky
sůl pepř

PŘÍSADY:
1 šálek jakýchkoli krup: ječmen, bulgur nebo quinoa
1 uzené tofu
½ brokolice
hrst zelených fazolí
hrst nasekané zelené cibule
černý sezam na ozdobu
špetka sušeného česneku
hrst koriandru
sůl pepř

Cibuli, zázvor a česnek oloupejte, nakrájejte a orestujte na lžíci olivového oleje. Poté do něj přidejte miso pastu a míchejte, dokud se pasta nezahřeje a nespojí s cibulí. Přidejte veškerou vodu a kokosové mléko, přidejte kurkumu, sójovou omáčku a limetkovou šťávu a vařte na středním ohni 15 minut. Když je vývar hotový, máte dvě možnosti: přecedit ho, aby v něm nebyly kousky cibule a zázvoru, nebo v něm nechte ingredience, pokud se vám je podařilo nasekat najemno.
Mezitím uvařte bulgur nebo kroupy. V samostatném hrnci uvařte brokolici a fazole tak, aby byly al-dente. Pro jejich vaření přidejte sůl a sušený česnek. Tofu nakrájte na kostičky a orestujte na pánvi nebo upečte v troubě na 180 stupňů 10-15 minut.

Do misek dejte nejprve kroupy, na které po jedné  straně naaranžujete zbytek přísad: tofu, brokolici, fazolky, zelenou cibuli. Vše ozdobte černým sezamem a koriandrem. Zalijte horkym vývarem.
~~~~~
#misopolevka #miso #veganmisosoup #veganrecepty #vegesauri #veganfoodblog #veganzivot #veganpraha #bezmasa #miska #zdravejidlo #zdraverecepty
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Zlatá kokosová miska s tofu 🥥🌶🥦 Golden coconut miso bowl with tofu ~~~~~ New recipe on website - LINK IN BIO ~~~~~ VÝVAR: 1 cibule 5 cm kořene zázvoru 4 stroužky česneku 2 lžičky kurkumy 1 litr vody 1 plechovka kokosového mléka 1 lžíce sojové omáčky 2 lžíce miso šťáva z 1 limetky sůl pepř PŘÍSADY: 1 šálek jakýchkoli krup: ječmen, bulgur nebo quinoa 1 uzené tofu ½ brokolice hrst zelených fazolí hrst nasekané zelené cibule černý sezam na ozdobu špetka sušeného česneku hrst koriandru sůl pepř Cibuli, zázvor a česnek oloupejte, nakrájejte a orestujte na lžíci olivového oleje. Poté do něj přidejte miso pastu a míchejte, dokud se pasta nezahřeje a nespojí s cibulí. Přidejte veškerou vodu a kokosové mléko, přidejte kurkumu, sójovou omáčku a limetkovou šťávu a vařte na středním ohni 15 minut. Když je vývar hotový, máte dvě možnosti: přecedit ho, aby v něm nebyly kousky cibule a zázvoru, nebo v něm nechte ingredience, pokud se vám je podařilo nasekat najemno. Mezitím uvařte bulgur nebo kroupy. V samostatném hrnci uvařte brokolici a fazole tak, aby byly al-dente. Pro jejich vaření přidejte sůl a sušený česnek. Tofu nakrájte na kostičky a orestujte na pánvi nebo upečte v troubě na 180 stupňů 10-15 minut. Do misek dejte nejprve kroupy, na které po jedné  straně naaranžujete zbytek přísad: tofu, brokolici, fazolky, zelenou cibuli. Vše ozdobte černým sezamem a koriandrem. Zalijte horkym vývarem. ~~~~~ #misopolevka #miso #veganmisosoup #veganrecepty #vegesauri #veganfoodblog #veganzivot #veganpraha #bezmasa #miska #zdravejidlo #zdraverecepty
1 year ago
View on Instagram |
4/9
Pařížský salát, který Tě překvapí 
🧅🥒🍞
Czech Parisian salát us something you have to try!

New recipe available now! Link in BIO 🌐

1 balíček veganských párků
½ plechovky zeleného hrášku
4 okurky
½ malé cibule
2-3 lžíce veganské majonézy
1 polévková lžíce dijonské hořčice
sůl pepř

Veganské párky vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty, aby změkly a snadněji se krájely. Každý nakrájejte na 3-4 části a každou část nakrájejte na tenké proužky. Nakládané okurky také nakrájejte na delší proužky, měly by být o něco menší než párky. Hrášek sceďte a opláchněte od přebytečného nálevu. Cibuli nakrájte na drobno.
V míse smíchejte všechny suroviny na salát, přidejte majonézu, hořčici a nakonec dochuťte solí a pepřem. Vše promíchejte, aby se chutě spojily 😍

#vegesauri #veganparizskysalat #parizskysalat #ceskerecepty #veganrecepty #ceskyrecept #vegepraha #parisiansalad
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Pařížský salát, který Tě překvapí 🧅🥒🍞 Czech Parisian salát us something you have to try! New recipe available now! Link in BIO 🌐 1 balíček veganských párků ½ plechovky zeleného hrášku 4 okurky ½ malé cibule 2-3 lžíce veganské majonézy 1 polévková lžíce dijonské hořčice sůl pepř Veganské párky vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty, aby změkly a snadněji se krájely. Každý nakrájejte na 3-4 části a každou část nakrájejte na tenké proužky. Nakládané okurky také nakrájejte na delší proužky, měly by být o něco menší než párky. Hrášek sceďte a opláchněte od přebytečného nálevu. Cibuli nakrájte na drobno. V míse smíchejte všechny suroviny na salát, přidejte majonézu, hořčici a nakonec dochuťte solí a pepřem. Vše promíchejte, aby se chutě spojily 😍 #vegesauri #veganparizskysalat #parizskysalat #ceskerecepty #veganrecepty #ceskyrecept #vegepraha #parisiansalad
1 year ago
View on Instagram |
5/9
🫐 Borůvkové šneky 🫐
. Sweet bluberry rolls .
.
Another beautiful recipe available on blog ➡️ link in BIO
.
SUROVINY
těsto:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek sojového mléka
½ hrnku řepkového oleje
⅓ hrnku cukru
8 g sušeného droždí / 15 g čerstvého droždí
náplň:
2 hrnky borůvek (lze použít mražené)
kůra z jednoho citronu
2-3 lżice cukru
poleva:
1 citronová šťáva + moučkový cukr

Uhněťte kváskové těsto: do mouky přidejte cukr a droždí (pokud použijete čerstvé droždí, nejdřív pripravte z nich kvásek), pak těsto několik minut ručně hněťte, přidejte sojové mléko smíchané s olejem. Těsto dejte do mísy a odložte na teplé místo na asi 40 minut.
Borůvky v míse smíchejte s cukrem a citronovou kůrou, mírně je rozmačkejte, aby pustily šťávu.
Když těsto vykyne, znovu ho uhněte rukama. Vyklopte ho na pomoučněný pult a rozálejte do ctverecniho tvaru. Borůvkovou náplní potřete celý povrch těsta, pak těsto stočte do dlouhého válečku a poté nakrájejte na 10 kousků.
Vložte je do zapékací mísy nebo vysokého pekáče potřeného olejem.
Pečete v troubě vyhřáté na 180-190°C asi 30 minut. Odložte je stranou, aby vychladlo a přelijte polevou.
Polevu si můžete připravit snadno smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem - začněte menším množstvím šťávy, přidávejte cukr a michejte, dokud poleva nebude hladká.
.
.
#vegesauri #vegansweets #sladkeveganstvo #vegansladkosti #boruvky #boruvkovykolac #blueberries #blueberryrolls #cinnarolls #blueberrycake #veganfoodblog #veganrecepty
vegesauri
vegesauri
•
Follow
🫐 Borůvkové šneky 🫐 . Sweet bluberry rolls . . Another beautiful recipe available on blog ➡️ link in BIO . SUROVINY těsto: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek sojového mléka ½ hrnku řepkového oleje ⅓ hrnku cukru 8 g sušeného droždí / 15 g čerstvého droždí náplň: 2 hrnky borůvek (lze použít mražené) kůra z jednoho citronu 2-3 lżice cukru poleva: 1 citronová šťáva + moučkový cukr Uhněťte kváskové těsto: do mouky přidejte cukr a droždí (pokud použijete čerstvé droždí, nejdřív pripravte z nich kvásek), pak těsto několik minut ručně hněťte, přidejte sojové mléko smíchané s olejem. Těsto dejte do mísy a odložte na teplé místo na asi 40 minut. Borůvky v míse smíchejte s cukrem a citronovou kůrou, mírně je rozmačkejte, aby pustily šťávu. Když těsto vykyne, znovu ho uhněte rukama. Vyklopte ho na pomoučněný pult a rozálejte do ctverecniho tvaru. Borůvkovou náplní potřete celý povrch těsta, pak těsto stočte do dlouhého válečku a poté nakrájejte na 10 kousků. Vložte je do zapékací mísy nebo vysokého pekáče potřeného olejem. Pečete v troubě vyhřáté na 180-190°C asi 30 minut. Odložte je stranou, aby vychladlo a přelijte polevou. Polevu si můžete připravit snadno smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem - začněte menším množstvím šťávy, přidávejte cukr a michejte, dokud poleva nebude hladká. . . #vegesauri #vegansweets #sladkeveganstvo #vegansladkosti #boruvky #boruvkovykolac #blueberries #blueberryrolls #cinnarolls #blueberrycake #veganfoodblog #veganrecepty
1 year ago
View on Instagram |
6/9
Citronové špagety s chřestem 
🍋🍝🍅
Lemon pasta with asparagus
~~~~
New recipe finally on the blog (link in BIO)
~~~~
200 g špaget
200 g chřestu
50 g čerstvého zeleného hrášku
3 stroužky česneku
šťáva z 1 citronu
hrst čerstvé bazalky
pár cherry rajčat na ozdobu
sůl, pepř 

PŘÍPRAVA
~~~~
Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Uvařte těstoviny al dente a po odkapání je odložte na stranu. Odstraňte konce (asi 5 cm) z chřestu a nakrájejte na asi 5 cm kousky, přidejte je do osolené vody se zmrazeným hráškem a vařte cca 5 minut (POZOR- nepřevařit), poté sceďte. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte cibuli a česnek, přidejte polovinu vymačkané citronové šťávy, tak aby těstoviny nebyly příliš kyselé. Přidejte chřest a hrášek, dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přidejte těstoviny na pánev, vypněte hořák a vše důkladně promíchejte. Když jsou těstoviny málo citronové, přidejte zbytek citronové šťávy. Celé to ozdobte čerstvě nasekanou bazalkou a cherry rajčátky

~~~~
#veganrecipes #veggierecipes #veganrecepty #lemonpasta #asparagusrecipes #asparagus #chrest #veganskerecepty #vegesauri #lehkyobed #vegancesko #veganstrava
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Citronové špagety s chřestem 🍋🍝🍅 Lemon pasta with asparagus ~~~~ New recipe finally on the blog (link in BIO) ~~~~ 200 g špaget 200 g chřestu 50 g čerstvého zeleného hrášku 3 stroužky česneku šťáva z 1 citronu hrst čerstvé bazalky pár cherry rajčat na ozdobu sůl, pepř PŘÍPRAVA ~~~~ Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Uvařte těstoviny al dente a po odkapání je odložte na stranu. Odstraňte konce (asi 5 cm) z chřestu a nakrájejte na asi 5 cm kousky, přidejte je do osolené vody se zmrazeným hráškem a vařte cca 5 minut (POZOR- nepřevařit), poté sceďte. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte cibuli a česnek, přidejte polovinu vymačkané citronové šťávy, tak aby těstoviny nebyly příliš kyselé. Přidejte chřest a hrášek, dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přidejte těstoviny na pánev, vypněte hořák a vše důkladně promíchejte. Když jsou těstoviny málo citronové, přidejte zbytek citronové šťávy. Celé to ozdobte čerstvě nasekanou bazalkou a cherry rajčátky ~~~~ #veganrecipes #veggierecipes #veganrecepty #lemonpasta #asparagusrecipes #asparagus #chrest #veganskerecepty #vegesauri #lehkyobed #vegancesko #veganstrava
1 year ago
View on Instagram |
7/9
Plněné pečené cukety 
🧅🍄🍲
Stuffed roasted peppers
~~~
New recipe is already on the website 💚
~~~
SUROVINY:
🟢100 g rýže
🟢1 cibule
🟢3-4 cukety
🟢250 g žampionu
🟢jarni cibuka
🟢hrst veganského sýra
🟢sůl pepř
~~~
Cukety podélně rozřízněte a uprostřed vydlabte, aby každá “loďicka” měla stejnou tloušťku. Posypte solí a nechte 30 minut, aby cuketa pustila vodu, které se pak musíte zbavit papírovým ručníkem.
Uvařte rýži a vložte ji do misky. Cibuli nakrájejte, osmažte ji na pánvi, přidejte houby nakrájené na malé kousky, na konci smažení přidejte sůl a pepř. Vše dejte do misky s rýží , přidejte nakrájenou zelenou cibuli a vše spolu promíchejte.
Cukety naplňte nádivkou, poté položte na pekáč, posypte vegan sýrem a vložte do trouby na 180 stupňů po dobu 20 minut.
~~~
#veganrecipes #vegandish #zucchini #zucchinirecipes #cuketa #cuketoverecepty #lovezucchini #vegesauri #veganpraha #vegancesko #bezmasa #veggierecipes
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Plněné pečené cukety 🧅🍄🍲 Stuffed roasted peppers ~~~ New recipe is already on the website 💚 ~~~ SUROVINY: 🟢100 g rýže 🟢1 cibule 🟢3-4 cukety 🟢250 g žampionu 🟢jarni cibuka 🟢hrst veganského sýra 🟢sůl pepř ~~~ Cukety podélně rozřízněte a uprostřed vydlabte, aby každá “loďicka” měla stejnou tloušťku. Posypte solí a nechte 30 minut, aby cuketa pustila vodu, které se pak musíte zbavit papírovým ručníkem. Uvařte rýži a vložte ji do misky. Cibuli nakrájejte, osmažte ji na pánvi, přidejte houby nakrájené na malé kousky, na konci smažení přidejte sůl a pepř. Vše dejte do misky s rýží , přidejte nakrájenou zelenou cibuli a vše spolu promíchejte. Cukety naplňte nádivkou, poté položte na pekáč, posypte vegan sýrem a vložte do trouby na 180 stupňů po dobu 20 minut. ~~~ #veganrecipes #vegandish #zucchini #zucchinirecipes #cuketa #cuketoverecepty #lovezucchini #vegesauri #veganpraha #vegancesko #bezmasa #veggierecipes
2 years ago
View on Instagram |
8/9
Cizrnová chana masala
🧄🍅🫒
Chickpea chana masala
~~~~~
Full new recipe in english can be found on vegesauri.cz 
~~~~~
2 plechovky cizrny
1 plechovka nakrájených rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
3-4 cm kousek zázvoru
1 čajová lžička garam masala
1 čajová lžička kmínu
1 čajová lžička koriandru
1 čajová lžička kurkumy
1 čajovou lžičku pálivé papriky
3 hřebíček
čerstvý koriandr
sůl pepř
🥘
Cibuli najemno nakrájejte, česnek a zázvor nastrouhejte. Na lžíci olivového oleje v teflonovém hrnci smažte cibuli po dobu 3 minut a poté přidejte strouhaný česnek a zázvor. Po několika minutách přidejte všechna suchá koření (garam masala, kmín, koriandr, kukrkuma, feferonka, hřebíček), vše promíchejte a udržujte na středním ohni po dobu 2 minut. Poté přidejte scedenou cizrnu a konzervovaná rajčata a vařte je na středním ohni asi 20 minut. Dochuťe solí a pepřem. Podávejte  s naanem nebo rýží.
~~~~~
#vegesauri #cizrna #indickakuchyne #indianrecipes #spicyrecipes #chanamasala #chickpearecipes #healthyfood #zdracerecepty #veganpraha #rostlinnerecepty #bezmasa #bezmaserecepty #czechvegans #vegepraha #veganpraha
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Cizrnová chana masala 🧄🍅🫒 Chickpea chana masala ~~~~~ Full new recipe in english can be found on vegesauri.cz ~~~~~ 2 plechovky cizrny 1 plechovka nakrájených rajčat 1 cibule 2 stroužky česneku 3-4 cm kousek zázvoru 1 čajová lžička garam masala 1 čajová lžička kmínu 1 čajová lžička koriandru 1 čajová lžička kurkumy 1 čajovou lžičku pálivé papriky 3 hřebíček čerstvý koriandr sůl pepř 🥘 Cibuli najemno nakrájejte, česnek a zázvor nastrouhejte. Na lžíci olivového oleje v teflonovém hrnci smažte cibuli po dobu 3 minut a poté přidejte strouhaný česnek a zázvor. Po několika minutách přidejte všechna suchá koření (garam masala, kmín, koriandr, kukrkuma, feferonka, hřebíček), vše promíchejte a udržujte na středním ohni po dobu 2 minut. Poté přidejte scedenou cizrnu a konzervovaná rajčata a vařte je na středním ohni asi 20 minut. Dochuťe solí a pepřem. Podávejte s naanem nebo rýží. ~~~~~ #vegesauri #cizrna #indickakuchyne #indianrecipes #spicyrecipes #chanamasala #chickpearecipes #healthyfood #zdracerecepty #veganpraha #rostlinnerecepty #bezmasa #bezmaserecepty #czechvegans #vegepraha #veganpraha
2 years ago
View on Instagram |
9/9
View on Instagram
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.