Tabbouleh je velmi osvěžující libanonský salát, který bude perfektní jako lehká svačina nebo příloha k obědu. Úžasný voňavý salát plný vitamínů. Jeho příprava je turbo rychlá!
Nejdůležitější věc, kterou si musíte zapamatovat je, že bulgur je zde pouze doplňkem, není hlavní surovinou. Bylinky zde hrají hlavní roli. Potřebujeme tady alespoň jeden velký svazek petrželky, máta a citron osvěží celek a pažitka mu dodává hezký charakter.
Místo bulguru můžete použít i kuskus, ačkoli bulgur dává tomuto salátu příjemnou chuť. Je to také zajímavý salát, který se můžete podávat třeba na večírku s přáteli.

OLIVOVÝ OLEJ – do salátů vždy používáme extra panenský, nešetřete na kvalitě. Rozdíly v kvalitě oleje jsou v salátech hodně citelné.
OKURKA – tradiční libanonský salát v sobě okurku nemá, ale viděla jsem mnoho receptů s okurkami a ve skutečnosti to ona dodává salátu příjemnou chuť. Nakladačky jsou nejlepší, protože mají mnohem výraznější chuť než hadovky.

SUROVINY
- 100 g bulguru
 - 2 rajčata
 - ½ zelené okurky
 - velký svazek petrželky
 - 5-6 větviček máty
 - pažitka
 - citronová šťáva z půlky citronu
 - ½ lžičky sušeného česneku
 - sůl pepř
 - olivový olej
 
TABBOULEH – POSTUP
- Nakrájejte na kostičky rajčata a okurku, posekejte pažitku, petržel a mátu.
 - Uvařte bulgur podle pokynů na obalu.
 - Když vychladne, dejte ho do misky, smíchejte ho se zbytkem zeleniny, citronovou šťávou, olivovým olejem a kořením. Toto jídlo je tak jednoduché. Připraveno a je k jídlu!
 


				
				
			
				
				
			
				
				
			
				
				
			
				
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            