Myslím, že je nejvyšší čas všem představit moji oblíbenou veganskou chlebíčkovou pomazánku – pikantní tofu pomazánka! Zapomeňte na tyto nudné produkty v obchodech, tato pomazánka ovládne vaše sendviče!
Vzhledem k tomu, že moje typická snídaně je obvykle chléb nebo houska s pomazánkou, myslím, že jsem vyzkoušela všechny pomazánky na sendviče, které jsou v ČR dostupné. Můžete najít nějaké opravdu chutné, ale řeknu vám, že všechny po nějaké době připadají mi nudné – kromě mého receptu.
Moc si nemyslím, že bych to mohla nazvat svým receptem, jelikož jsem se inspirovala pomazánkou, kterou jsem kdysi kupovala v Tescu, ale už ji tam nenajdete. Když jsem si uvědomila, že už ji neprodávají, rozhodla jsem se udělat krok vpřed a zkusit znovu vytvořit tu chuť pomocí své paměti. A povedlo se mi to! 😍

NECHTE PŘES NOC V LEDNIČCE – pomazánka chutná nejlépe den poté, tak neváhejte a uložte přes noc do lednice. Pokud patříte k těm netrpělivým, můžete ji sníst hned, bude to chutnat skvěle, ale podle mého osobního názoru chutná nejlépe den poté.
TOFU – můžete použít jakýkoliv druh tofu, i když moje oblíbené je uzené nebo marinované. Obyčejné tofu udělá příjemnou chuť, ale nebude tak užasná a bohatá.

SUROVINY
- 1 uzené nebo marinované tofu
- ¼ cibule
- malý kousek papriky nebo marinované papriky
- Jarní cibulka
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- Sůl pepř
PIKANTNÍ TOFU POMAZÁNKA – POSTUP
Tofu rozdrťte vidličkou, nedoporučuji na to používat mixér, textura nebude příjemná. Pokud použijete vidličkou, získáte v pomazánce pěkné menší a větší kousky.
Nakrájejte si cibuli a papriku nadrobno a přidejte do tofu. V samostatné misce smíchejte majonézu, kečup, sladkou chilli omáčku, sůl a pepř. Pokud je tofu uzené nebo marinované, není třeba přidávat příliš mnoho soli.
Pokud byste chtěli experimentovat s chutí, můžete přidat trochu uzené papriky, hořčice nebo sójovou omáčku. Vše promíchejte a na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku. Nechte přes noc v lednici v uzavřené nádobě.

Zkus také tuhle nerybí pomazánku TADY