Co je lepší než hummus nebo avokádo? Hummus s avokádem! Kombinace dvou mistrů chuťovek v jednom jídle. Vaše chuťové buňky se do tohoto hummusu zamilují!
Díky tomu, že je avokádo měkké, je blendování do hladké hmoty mnohem jednodušší a jeho chuť je prostě jako zázrak!
Zjistila jsem, že když přidáte aquafabu, ve které byla vase cizrna, hummus se stane sametový a nadýchaný! Vím, že mnoho receptů vás přesvědčuje, abyste používali sušenou cizrnu, namočili ji na 12 hodin, vařili a pak udělali hummus. Ale já to řeknu jasně: jedná se o rychlé jídlo, jaký má smysl vyrábět 5-ti surovinovou svačinu půl dne?
Hotová cizrna je také skvělá, je rychlá, snadno se blenduje a neztrácí svou nutriční hodnotu.

CIZRNA – jak jsem psala výše, tentokrát zapomeňte na namočení a vaření čočky. Hotová, v plechovce, zakoupená v obchodě je fajn! Já osobně raději si koupím cizrnu ve sklenici, je větší než ta v plechovce, má více aquafaby (nahrazuje vaječný bílek!) A nevoní jako plechovka 🙂
AVOKÁDO – vyberte si velmi zralé, podařilo se mi koupit dvě malá avokáda, protože byla fakt levná, ale barva hummusu nebyla moc zelená. Pro extra zelený odstín jsem přidala trochu svého petrželkového pesta. Ale nejde tady o barvu, jde o kombinaci nádherných chutí hummusu a avokáda!

SUROVINY
- 200 g cizrny
 - 1 avokádo
 - 4 lžíce tahini
 - 2 stroužky česneku
 - 4 lžíce tahini
 - šťáva z 1 limetky
 - čerstvý koriandr
 - sůl
 - pepř
 - olivový olej
 - 50-100 ml aquafaby nebo studené vody
 

Hummus s avokádem – PŘÍPRAVA
- Vložte hotovou cizrnu, oloupané avokádo do mixéru. Přidejte tahini, koriandr, stroužky česneku, aquafabu nebo vodu a limetkovou šťávu.
 - Všechny přísady důkladně zmixujte. Pasta musí být hladká a rovnoměrná. Pokud hummus je příliš hustý, můžete přidat trochu více aquafaby nebo vody. Dochuťte solí a pepřem. Znovu mixujte.
 - Hummus podávejte s olivovým olejem posypaný čerstvým koriandrem, chilli nebo sezamem.
 
Zdravé a velmi chutné jídlo!


				
				
			
				
				
			
				
				
			
				
				
			
				
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            
                                                                            