Dnes se vrátíme k vašim oblíbeným zoodlům. Nedávno byly v thajské verzi a dnes je zkusíme v rychlé a výrazné verzi – česnekové zoodle! Ano, jsou to takové předstírané těstoviny, v podstatě salát, ale v konečné vezri vůbec to není salát. 🙂
Šílenství je jak jsou fakt dobré a krémové! a Hádejte co? Celý talíř může mít asi 200 kalorií – to je fakt skvělé!
Je to vlastně velmi jednoduchý recept a zabere velmi málo času a myslím si, že ho budete milovat! A pokud jde o přísady – použila jsem černé olivy, ale můžete zde zcela experimentovat – kapary, pečená cizrna, sušená rajčata, cokoliv si Vaše hlava přeje! Česnek se hodí ke všemu, takže experimentujte.
ROSTLINNÁ SMETANA – na trhu je k dispozici několik druhů veganské smetany, ale dávala jsem si pozor, abych zde použila nekyselou smetanu. Celé jídlo musí být příjemně krémové a zároveň výrazné díky česneku.
CUKETA – zima je špatná doba na nákup cukety, která je nejčerstvější v létě a zároveň extrémně levná. Ale nezoufejte, někdy prostě nesmíte počítat peníze, když chcete jíst něco lahodně zdravého, prostě si to kupte a snězte!
SUROVINY
- 2 cukety
- ½ cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 ml vege smetany
- černé olivy
- hrst bazalky
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- sůl pepř
ČESNEKOVÉ ZOODLE – POSTUP
- Udělejte zoodle z cukety, posypte solí a odložte na 15 minut. Po uplynutí této doby je jemně vytlačte z vody, dávejte pozor, abyste je nepoškodili.
- Na pánvi osmažte cibuli a vymačkaný česnek na olivovém oleji, když je cibule zlatavá, jemně ji osolte, aby se nespálila. Přidejte smetanu a lahůdkové droždí a několik minut vše udržujte povařte.
- Nakonec přidejte olivy. Přidejte cuketu do omáčky na pánvi a promíchejte. Ihned sundejte pánev z ohně.
- Česnekové zoodle podávejte na talíři posypané bazalkou.
Nemáš chuť na česnekové zoodle? Zkus moje pikantní thajské zoodle