Vegesauri
  • HOME
  • RECIPES
  • ABOUT US
  • Čeština

LETO JE TADY

summer's finally here!

CHCI RECEPT

Kdo tady miluje chřest?

CHECK OUT THE AMAZING ASPARAGUS RECIPES

CHCI RECEPT

NOKY S CUKETOVYM PESTO?

YES, PLEASE!

Koukni na recept

STUFFED POTATO DUMPLINGS
Main courses  /  February 19 '23

STUFFED POTATO DUMPLINGS

Vegan eggplant “butter chicken”
Bowls, Main courses  /  January 29 '23

Vegan eggplant “butter chicken”

White asparagus soup
Soups  /  August 6 '22

White asparagus soup

SPICY TOFU SPREAD
Appetizers, Breakfast, Side dishes  /  July 30 '22

SPICY TOFU SPREAD

Vegan meatballs with tomato sauce
Main courses  /  December 29 '21

Vegan meatballs with tomato sauce

Golden coconut bowl with tofu and a lot of veggies
Bowls, Main courses  /  December 9 '21

Golden coconut bowl with tofu and a lot of veggies

Posts navigation

1 2 … 14 Next

Vegan eggplant “butter chicken”

Vegan eggplant “butter chicken”

Eggplant butter chicken one is one of my favorite Indian dishes in its vegan version. Simply replace the chicken with eggplant or anything else really – it doesn’t really matter because the sauce is the hero of this dish! I like to prepare more so […]

Golden coconut bowl with tofu and a lot of veggies

Golden coconut bowl with tofu and a lot of veggies

On the plate today you can find my new recipe which I found somewhere in the depths of the Internet, got inspired, changed it a bit and created something unique – a golden coconut bowl with tofu and a lot of green vegetables. A soup […]

AHOJ!

vegesauri sara

Hi! my name is Sara and I want to introduce you to a wonderful world of my favorite vegan and vegetarian recipes!
I fell in love with plant-based cooking and I would like to spread this love and show you how easy it is to create a fantastic revolutionary dish using plants only!
Veggies don't have to be boring anymore!

Looking for something?

NEWSLETTER

you won't miss any recipe!

Instagram

Bílý chřestový krém 🍲

White asparagus soup - ENG recipe on the blog 🍴

~~~

🥬400–500 g bílého chřestu
🥬1 L vyvaru
🥬2 lžičky olivového oleje
🥬125 ml veganské smetany
🥬sůl, pepř, špetka cukru
🥬2 brambory
🥬2 snítky bazalky
🥬pažitka na ozdobu
🥬sůl pepř

Chřest opláchněte, odlomte tvrdé a silné konce (cca 5 cm), oloupejte stonky a nakrájejte je na 3 části. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
V hrnci se 2 lžícemi olivového oleje orestujte brambory a každou chvíli je míchejte asi 5 minut.
Přidejte chřest a za stálého míchání ještě pár minut smažte. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte.
Do hrnce přidejte horký vývar a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory nezměknou. Poté přidejte veškerou smetanu (nebo jej ve fit verzi vynechejte) a pomocí blenderu rozmixujte polévku na krém. Polévku můžete také protřít sítem, abyste se zbavili tvrdych chřestových částí v polévce. Bazalku zblendujte s trochou olivového oleje, soli a pepře, aby vznikla omáčka. Polévku ozdobte najemno nasekanou pažitkou a bazalkovým pistou.

#chrest #chrestovasezona #receptnapolevku #veganrecepty #veganinspirace #veganrecipes #asparagusrecipes #healthyrecipes #veganblog #veganfood
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Bílý chřestový krém 🍲 White asparagus soup - ENG recipe on the blog 🍴 ~~~ 🥬400–500 g bílého chřestu 🥬1 L vyvaru 🥬2 lžičky olivového oleje 🥬125 ml veganské smetany 🥬sůl, pepř, špetka cukru 🥬2 brambory 🥬2 snítky bazalky 🥬pažitka na ozdobu 🥬sůl pepř Chřest opláchněte, odlomte tvrdé a silné konce (cca 5 cm), oloupejte stonky a nakrájejte je na 3 části. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci se 2 lžícemi olivového oleje orestujte brambory a každou chvíli je míchejte asi 5 minut. Přidejte chřest a za stálého míchání ještě pár minut smažte. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Do hrnce přidejte horký vývar a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory nezměknou. Poté přidejte veškerou smetanu (nebo jej ve fit verzi vynechejte) a pomocí blenderu rozmixujte polévku na krém. Polévku můžete také protřít sítem, abyste se zbavili tvrdych chřestových částí v polévce. Bazalku zblendujte s trochou olivového oleje, soli a pepře, aby vznikla omáčka. Polévku ozdobte najemno nasekanou pažitkou a bazalkovým pistou. #chrest #chrestovasezona #receptnapolevku #veganrecepty #veganinspirace #veganrecipes #asparagusrecipes #healthyrecipes #veganblog #veganfood
7 months ago
View on Instagram |
1/9
Welcome back! Pikantní tofu pomazánka 🌶
Po 7 měsících jsme zase tady! 
 
 
[ENG version on the blog - link in BIO]
 
▫️1 uzené nebo marinované tofu
▫️¼ cibule
▫️malý kousek papriky nebo marinované papriky
▫️Jarní cibulka
▫️2 lžíce majonézy
▫️1 lžíce kečupu
▫️1 lžíce sladké chilli omáčky
▫️Sůl pepř

Tofu rozdrťte vidličkou, nedoporučuji na to používat mixér, textura nebude příjemná. Pokud použijete vidličkou, získáte v pomazánce pěkné menší a větší kousky. Nakrájejte si cibuli a papriku nadrobno a přidejte do tofu. V samostatné misce smíchejte majonézu, kečup, sladkou chilli omáčku, sůl a pepř. Pokud je tofu uzené nebo marinované, není třeba přidávat příliš mnoho soli. Pokud byste chtěli experimentovat s chutí, můžete přidat trochu uzené papriky, hořčice nebo sójovou omáčku. Vše promíchejte a na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku. Nechte přes noc v lednici v uzavřené nádobě.
 
 
#veganpomazanka
#pomazanka #recepty #veganrecept #snídaně #tofuspread #tofurecept #vegesauri #veganstvi
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Welcome back! Pikantní tofu pomazánka 🌶 Po 7 měsících jsme zase tady! [ENG version on the blog - link in BIO] ▫️1 uzené nebo marinované tofu ▫️¼ cibule ▫️malý kousek papriky nebo marinované papriky ▫️Jarní cibulka ▫️2 lžíce majonézy ▫️1 lžíce kečupu ▫️1 lžíce sladké chilli omáčky ▫️Sůl pepř Tofu rozdrťte vidličkou, nedoporučuji na to používat mixér, textura nebude příjemná. Pokud použijete vidličkou, získáte v pomazánce pěkné menší a větší kousky. Nakrájejte si cibuli a papriku nadrobno a přidejte do tofu. V samostatné misce smíchejte majonézu, kečup, sladkou chilli omáčku, sůl a pepř. Pokud je tofu uzené nebo marinované, není třeba přidávat příliš mnoho soli. Pokud byste chtěli experimentovat s chutí, můžete přidat trochu uzené papriky, hořčice nebo sójovou omáčku. Vše promíchejte a na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku. Nechte přes noc v lednici v uzavřené nádobě. #veganpomazanka #pomazanka #recepty #veganrecept #snídaně #tofuspread #tofurecept #vegesauri #veganstvi
7 months ago
View on Instagram |
2/9
Zeleninové kuličky v rajčatové omáčce 
🍅🍝🧆
Veggie meatballs with tomato sauce

Recipe in BIO 🎈

1 balíček veganského mletého
200-300 těstovin
1 balíček rajčatové passaty (asi 400 g)
1 cibule
2 stroužky česneku
petržel hladkolistá
1 polévková lžíce dijonské hořčice
špetka oregano a pálivé papriky
špetka cukru
sůl pepř

Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi, dokud cibule nezhnědne.
Veganské mleté vložte do mísy a přidejte do něj: nasekanou petrželku, dijonskou hořčici, sůl, pepř a osmaženou cibuli. Vše důkladně promíchejte a z hotové hmoty vytvarujte kuličky. Bezmasové kuličky orestujte na pánvi na rostlinném oleji nebo potřete trochou oleje a pečte v troubě na 180 stupňů 15-20 minut
Passatu vložte do hrnce, přidejte sůl, pepř, oregano, pálivou papriku a petrželku a nechte povařit 10–15 minut na mírném ohni, poté přidejte trochu cukru.
Těstoviny uvařte al dente, poté je zalijte omáčkou a na ně položte několik kuliček. Ozdobte petrželkou. A je to připraveno!

#vegesauri #kulicky #veganmeatballs #meatballs #bezmasejidlo #vegankulicky #mlete #comfortfood #vegancomfortfood #veganmama #rostlinne #rostlinnastrava #veganjidlo
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Zeleninové kuličky v rajčatové omáčce 🍅🍝🧆 Veggie meatballs with tomato sauce Recipe in BIO 🎈 1 balíček veganského mletého 200-300 těstovin 1 balíček rajčatové passaty (asi 400 g) 1 cibule 2 stroužky česneku petržel hladkolistá 1 polévková lžíce dijonské hořčice špetka oregano a pálivé papriky špetka cukru sůl pepř Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi, dokud cibule nezhnědne. Veganské mleté vložte do mísy a přidejte do něj: nasekanou petrželku, dijonskou hořčici, sůl, pepř a osmaženou cibuli. Vše důkladně promíchejte a z hotové hmoty vytvarujte kuličky. Bezmasové kuličky orestujte na pánvi na rostlinném oleji nebo potřete trochou oleje a pečte v troubě na 180 stupňů 15-20 minut Passatu vložte do hrnce, přidejte sůl, pepř, oregano, pálivou papriku a petrželku a nechte povařit 10–15 minut na mírném ohni, poté přidejte trochu cukru. Těstoviny uvařte al dente, poté je zalijte omáčkou a na ně položte několik kuliček. Ozdobte petrželkou. A je to připraveno! #vegesauri #kulicky #veganmeatballs #meatballs #bezmasejidlo #vegankulicky #mlete #comfortfood #vegancomfortfood #veganmama #rostlinne #rostlinnastrava #veganjidlo
1 year ago
View on Instagram |
3/9
Zlatá kokosová miska s tofu
🥥🌶🥦
Golden coconut miso bowl with tofu
~~~~~
New recipe on website - LINK IN BIO
~~~~~
VÝVAR:
1 cibule
5 cm kořene zázvoru
4 stroužky česneku
2 lžičky kurkumy
1 litr vody
1 plechovka kokosového mléka
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce miso
šťáva z 1 limetky
sůl pepř

PŘÍSADY:
1 šálek jakýchkoli krup: ječmen, bulgur nebo quinoa
1 uzené tofu
½ brokolice
hrst zelených fazolí
hrst nasekané zelené cibule
černý sezam na ozdobu
špetka sušeného česneku
hrst koriandru
sůl pepř

Cibuli, zázvor a česnek oloupejte, nakrájejte a orestujte na lžíci olivového oleje. Poté do něj přidejte miso pastu a míchejte, dokud se pasta nezahřeje a nespojí s cibulí. Přidejte veškerou vodu a kokosové mléko, přidejte kurkumu, sójovou omáčku a limetkovou šťávu a vařte na středním ohni 15 minut. Když je vývar hotový, máte dvě možnosti: přecedit ho, aby v něm nebyly kousky cibule a zázvoru, nebo v něm nechte ingredience, pokud se vám je podařilo nasekat najemno.
Mezitím uvařte bulgur nebo kroupy. V samostatném hrnci uvařte brokolici a fazole tak, aby byly al-dente. Pro jejich vaření přidejte sůl a sušený česnek. Tofu nakrájte na kostičky a orestujte na pánvi nebo upečte v troubě na 180 stupňů 10-15 minut.

Do misek dejte nejprve kroupy, na které po jedné  straně naaranžujete zbytek přísad: tofu, brokolici, fazolky, zelenou cibuli. Vše ozdobte černým sezamem a koriandrem. Zalijte horkym vývarem.
~~~~~
#misopolevka #miso #veganmisosoup #veganrecepty #vegesauri #veganfoodblog #veganzivot #veganpraha #bezmasa #miska #zdravejidlo #zdraverecepty
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Zlatá kokosová miska s tofu 🥥🌶🥦 Golden coconut miso bowl with tofu ~~~~~ New recipe on website - LINK IN BIO ~~~~~ VÝVAR: 1 cibule 5 cm kořene zázvoru 4 stroužky česneku 2 lžičky kurkumy 1 litr vody 1 plechovka kokosového mléka 1 lžíce sojové omáčky 2 lžíce miso šťáva z 1 limetky sůl pepř PŘÍSADY: 1 šálek jakýchkoli krup: ječmen, bulgur nebo quinoa 1 uzené tofu ½ brokolice hrst zelených fazolí hrst nasekané zelené cibule černý sezam na ozdobu špetka sušeného česneku hrst koriandru sůl pepř Cibuli, zázvor a česnek oloupejte, nakrájejte a orestujte na lžíci olivového oleje. Poté do něj přidejte miso pastu a míchejte, dokud se pasta nezahřeje a nespojí s cibulí. Přidejte veškerou vodu a kokosové mléko, přidejte kurkumu, sójovou omáčku a limetkovou šťávu a vařte na středním ohni 15 minut. Když je vývar hotový, máte dvě možnosti: přecedit ho, aby v něm nebyly kousky cibule a zázvoru, nebo v něm nechte ingredience, pokud se vám je podařilo nasekat najemno. Mezitím uvařte bulgur nebo kroupy. V samostatném hrnci uvařte brokolici a fazole tak, aby byly al-dente. Pro jejich vaření přidejte sůl a sušený česnek. Tofu nakrájte na kostičky a orestujte na pánvi nebo upečte v troubě na 180 stupňů 10-15 minut. Do misek dejte nejprve kroupy, na které po jedné  straně naaranžujete zbytek přísad: tofu, brokolici, fazolky, zelenou cibuli. Vše ozdobte černým sezamem a koriandrem. Zalijte horkym vývarem. ~~~~~ #misopolevka #miso #veganmisosoup #veganrecepty #vegesauri #veganfoodblog #veganzivot #veganpraha #bezmasa #miska #zdravejidlo #zdraverecepty
1 year ago
View on Instagram |
4/9
Pařížský salát, který Tě překvapí 
🧅🥒🍞
Czech Parisian salát us something you have to try!

New recipe available now! Link in BIO 🌐

1 balíček veganských párků
½ plechovky zeleného hrášku
4 okurky
½ malé cibule
2-3 lžíce veganské majonézy
1 polévková lžíce dijonské hořčice
sůl pepř

Veganské párky vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty, aby změkly a snadněji se krájely. Každý nakrájejte na 3-4 části a každou část nakrájejte na tenké proužky. Nakládané okurky také nakrájejte na delší proužky, měly by být o něco menší než párky. Hrášek sceďte a opláchněte od přebytečného nálevu. Cibuli nakrájte na drobno.
V míse smíchejte všechny suroviny na salát, přidejte majonézu, hořčici a nakonec dochuťte solí a pepřem. Vše promíchejte, aby se chutě spojily 😍

#vegesauri #veganparizskysalat #parizskysalat #ceskerecepty #veganrecepty #ceskyrecept #vegepraha #parisiansalad
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Pařížský salát, který Tě překvapí 🧅🥒🍞 Czech Parisian salát us something you have to try! New recipe available now! Link in BIO 🌐 1 balíček veganských párků ½ plechovky zeleného hrášku 4 okurky ½ malé cibule 2-3 lžíce veganské majonézy 1 polévková lžíce dijonské hořčice sůl pepř Veganské párky vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty, aby změkly a snadněji se krájely. Každý nakrájejte na 3-4 části a každou část nakrájejte na tenké proužky. Nakládané okurky také nakrájejte na delší proužky, měly by být o něco menší než párky. Hrášek sceďte a opláchněte od přebytečného nálevu. Cibuli nakrájte na drobno. V míse smíchejte všechny suroviny na salát, přidejte majonézu, hořčici a nakonec dochuťte solí a pepřem. Vše promíchejte, aby se chutě spojily 😍 #vegesauri #veganparizskysalat #parizskysalat #ceskerecepty #veganrecepty #ceskyrecept #vegepraha #parisiansalad
1 year ago
View on Instagram |
5/9
🫐 Borůvkové šneky 🫐
. Sweet bluberry rolls .
.
Another beautiful recipe available on blog ➡️ link in BIO
.
SUROVINY
těsto:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek sojového mléka
½ hrnku řepkového oleje
⅓ hrnku cukru
8 g sušeného droždí / 15 g čerstvého droždí
náplň:
2 hrnky borůvek (lze použít mražené)
kůra z jednoho citronu
2-3 lżice cukru
poleva:
1 citronová šťáva + moučkový cukr

Uhněťte kváskové těsto: do mouky přidejte cukr a droždí (pokud použijete čerstvé droždí, nejdřív pripravte z nich kvásek), pak těsto několik minut ručně hněťte, přidejte sojové mléko smíchané s olejem. Těsto dejte do mísy a odložte na teplé místo na asi 40 minut.
Borůvky v míse smíchejte s cukrem a citronovou kůrou, mírně je rozmačkejte, aby pustily šťávu.
Když těsto vykyne, znovu ho uhněte rukama. Vyklopte ho na pomoučněný pult a rozálejte do ctverecniho tvaru. Borůvkovou náplní potřete celý povrch těsta, pak těsto stočte do dlouhého válečku a poté nakrájejte na 10 kousků.
Vložte je do zapékací mísy nebo vysokého pekáče potřeného olejem.
Pečete v troubě vyhřáté na 180-190°C asi 30 minut. Odložte je stranou, aby vychladlo a přelijte polevou.
Polevu si můžete připravit snadno smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem - začněte menším množstvím šťávy, přidávejte cukr a michejte, dokud poleva nebude hladká.
.
.
#vegesauri #vegansweets #sladkeveganstvo #vegansladkosti #boruvky #boruvkovykolac #blueberries #blueberryrolls #cinnarolls #blueberrycake #veganfoodblog #veganrecepty
vegesauri
vegesauri
•
Follow
🫐 Borůvkové šneky 🫐 . Sweet bluberry rolls . . Another beautiful recipe available on blog ➡️ link in BIO . SUROVINY těsto: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek sojového mléka ½ hrnku řepkového oleje ⅓ hrnku cukru 8 g sušeného droždí / 15 g čerstvého droždí náplň: 2 hrnky borůvek (lze použít mražené) kůra z jednoho citronu 2-3 lżice cukru poleva: 1 citronová šťáva + moučkový cukr Uhněťte kváskové těsto: do mouky přidejte cukr a droždí (pokud použijete čerstvé droždí, nejdřív pripravte z nich kvásek), pak těsto několik minut ručně hněťte, přidejte sojové mléko smíchané s olejem. Těsto dejte do mísy a odložte na teplé místo na asi 40 minut. Borůvky v míse smíchejte s cukrem a citronovou kůrou, mírně je rozmačkejte, aby pustily šťávu. Když těsto vykyne, znovu ho uhněte rukama. Vyklopte ho na pomoučněný pult a rozálejte do ctverecniho tvaru. Borůvkovou náplní potřete celý povrch těsta, pak těsto stočte do dlouhého válečku a poté nakrájejte na 10 kousků. Vložte je do zapékací mísy nebo vysokého pekáče potřeného olejem. Pečete v troubě vyhřáté na 180-190°C asi 30 minut. Odložte je stranou, aby vychladlo a přelijte polevou. Polevu si můžete připravit snadno smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem - začněte menším množstvím šťávy, přidávejte cukr a michejte, dokud poleva nebude hladká. . . #vegesauri #vegansweets #sladkeveganstvo #vegansladkosti #boruvky #boruvkovykolac #blueberries #blueberryrolls #cinnarolls #blueberrycake #veganfoodblog #veganrecepty
1 year ago
View on Instagram |
6/9
Citronové špagety s chřestem 
🍋🍝🍅
Lemon pasta with asparagus
~~~~
New recipe finally on the blog (link in BIO)
~~~~
200 g špaget
200 g chřestu
50 g čerstvého zeleného hrášku
3 stroužky česneku
šťáva z 1 citronu
hrst čerstvé bazalky
pár cherry rajčat na ozdobu
sůl, pepř 

PŘÍPRAVA
~~~~
Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Uvařte těstoviny al dente a po odkapání je odložte na stranu. Odstraňte konce (asi 5 cm) z chřestu a nakrájejte na asi 5 cm kousky, přidejte je do osolené vody se zmrazeným hráškem a vařte cca 5 minut (POZOR- nepřevařit), poté sceďte. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte cibuli a česnek, přidejte polovinu vymačkané citronové šťávy, tak aby těstoviny nebyly příliš kyselé. Přidejte chřest a hrášek, dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přidejte těstoviny na pánev, vypněte hořák a vše důkladně promíchejte. Když jsou těstoviny málo citronové, přidejte zbytek citronové šťávy. Celé to ozdobte čerstvě nasekanou bazalkou a cherry rajčátky

~~~~
#veganrecipes #veggierecipes #veganrecepty #lemonpasta #asparagusrecipes #asparagus #chrest #veganskerecepty #vegesauri #lehkyobed #vegancesko #veganstrava
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Citronové špagety s chřestem 🍋🍝🍅 Lemon pasta with asparagus ~~~~ New recipe finally on the blog (link in BIO) ~~~~ 200 g špaget 200 g chřestu 50 g čerstvého zeleného hrášku 3 stroužky česneku šťáva z 1 citronu hrst čerstvé bazalky pár cherry rajčat na ozdobu sůl, pepř PŘÍPRAVA ~~~~ Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Uvařte těstoviny al dente a po odkapání je odložte na stranu. Odstraňte konce (asi 5 cm) z chřestu a nakrájejte na asi 5 cm kousky, přidejte je do osolené vody se zmrazeným hráškem a vařte cca 5 minut (POZOR- nepřevařit), poté sceďte. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte cibuli a česnek, přidejte polovinu vymačkané citronové šťávy, tak aby těstoviny nebyly příliš kyselé. Přidejte chřest a hrášek, dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přidejte těstoviny na pánev, vypněte hořák a vše důkladně promíchejte. Když jsou těstoviny málo citronové, přidejte zbytek citronové šťávy. Celé to ozdobte čerstvě nasekanou bazalkou a cherry rajčátky ~~~~ #veganrecipes #veggierecipes #veganrecepty #lemonpasta #asparagusrecipes #asparagus #chrest #veganskerecepty #vegesauri #lehkyobed #vegancesko #veganstrava
1 year ago
View on Instagram |
7/9
Plněné pečené cukety 
🧅🍄🍲
Stuffed roasted peppers
~~~
New recipe is already on the website 💚
~~~
SUROVINY:
🟢100 g rýže
🟢1 cibule
🟢3-4 cukety
🟢250 g žampionu
🟢jarni cibuka
🟢hrst veganského sýra
🟢sůl pepř
~~~
Cukety podélně rozřízněte a uprostřed vydlabte, aby každá “loďicka” měla stejnou tloušťku. Posypte solí a nechte 30 minut, aby cuketa pustila vodu, které se pak musíte zbavit papírovým ručníkem.
Uvařte rýži a vložte ji do misky. Cibuli nakrájejte, osmažte ji na pánvi, přidejte houby nakrájené na malé kousky, na konci smažení přidejte sůl a pepř. Vše dejte do misky s rýží , přidejte nakrájenou zelenou cibuli a vše spolu promíchejte.
Cukety naplňte nádivkou, poté položte na pekáč, posypte vegan sýrem a vložte do trouby na 180 stupňů po dobu 20 minut.
~~~
#veganrecipes #vegandish #zucchini #zucchinirecipes #cuketa #cuketoverecepty #lovezucchini #vegesauri #veganpraha #vegancesko #bezmasa #veggierecipes
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Plněné pečené cukety 🧅🍄🍲 Stuffed roasted peppers ~~~ New recipe is already on the website 💚 ~~~ SUROVINY: 🟢100 g rýže 🟢1 cibule 🟢3-4 cukety 🟢250 g žampionu 🟢jarni cibuka 🟢hrst veganského sýra 🟢sůl pepř ~~~ Cukety podélně rozřízněte a uprostřed vydlabte, aby každá “loďicka” měla stejnou tloušťku. Posypte solí a nechte 30 minut, aby cuketa pustila vodu, které se pak musíte zbavit papírovým ručníkem. Uvařte rýži a vložte ji do misky. Cibuli nakrájejte, osmažte ji na pánvi, přidejte houby nakrájené na malé kousky, na konci smažení přidejte sůl a pepř. Vše dejte do misky s rýží , přidejte nakrájenou zelenou cibuli a vše spolu promíchejte. Cukety naplňte nádivkou, poté položte na pekáč, posypte vegan sýrem a vložte do trouby na 180 stupňů po dobu 20 minut. ~~~ #veganrecipes #vegandish #zucchini #zucchinirecipes #cuketa #cuketoverecepty #lovezucchini #vegesauri #veganpraha #vegancesko #bezmasa #veggierecipes
2 years ago
View on Instagram |
8/9
Cizrnová chana masala
🧄🍅🫒
Chickpea chana masala
~~~~~
Full new recipe in english can be found on vegesauri.cz 
~~~~~
2 plechovky cizrny
1 plechovka nakrájených rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
3-4 cm kousek zázvoru
1 čajová lžička garam masala
1 čajová lžička kmínu
1 čajová lžička koriandru
1 čajová lžička kurkumy
1 čajovou lžičku pálivé papriky
3 hřebíček
čerstvý koriandr
sůl pepř
🥘
Cibuli najemno nakrájejte, česnek a zázvor nastrouhejte. Na lžíci olivového oleje v teflonovém hrnci smažte cibuli po dobu 3 minut a poté přidejte strouhaný česnek a zázvor. Po několika minutách přidejte všechna suchá koření (garam masala, kmín, koriandr, kukrkuma, feferonka, hřebíček), vše promíchejte a udržujte na středním ohni po dobu 2 minut. Poté přidejte scedenou cizrnu a konzervovaná rajčata a vařte je na středním ohni asi 20 minut. Dochuťe solí a pepřem. Podávejte  s naanem nebo rýží.
~~~~~
#vegesauri #cizrna #indickakuchyne #indianrecipes #spicyrecipes #chanamasala #chickpearecipes #healthyfood #zdracerecepty #veganpraha #rostlinnerecepty #bezmasa #bezmaserecepty #czechvegans #vegepraha #veganpraha
vegesauri
vegesauri
•
Follow
Cizrnová chana masala 🧄🍅🫒 Chickpea chana masala ~~~~~ Full new recipe in english can be found on vegesauri.cz ~~~~~ 2 plechovky cizrny 1 plechovka nakrájených rajčat 1 cibule 2 stroužky česneku 3-4 cm kousek zázvoru 1 čajová lžička garam masala 1 čajová lžička kmínu 1 čajová lžička koriandru 1 čajová lžička kurkumy 1 čajovou lžičku pálivé papriky 3 hřebíček čerstvý koriandr sůl pepř 🥘 Cibuli najemno nakrájejte, česnek a zázvor nastrouhejte. Na lžíci olivového oleje v teflonovém hrnci smažte cibuli po dobu 3 minut a poté přidejte strouhaný česnek a zázvor. Po několika minutách přidejte všechna suchá koření (garam masala, kmín, koriandr, kukrkuma, feferonka, hřebíček), vše promíchejte a udržujte na středním ohni po dobu 2 minut. Poté přidejte scedenou cizrnu a konzervovaná rajčata a vařte je na středním ohni asi 20 minut. Dochuťe solí a pepřem. Podávejte s naanem nebo rýží. ~~~~~ #vegesauri #cizrna #indickakuchyne #indianrecipes #spicyrecipes #chanamasala #chickpearecipes #healthyfood #zdracerecepty #veganpraha #rostlinnerecepty #bezmasa #bezmaserecepty #czechvegans #vegepraha #veganpraha
2 years ago
View on Instagram |
9/9
View on Instagram

Chuťovky

“Rybí” tempehová pomazánka

Read more

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.