Kdykoli vidím tyto krásné živé barvy jídla na fotkách, tak mě zajímá, jak to udělali, že to tak poutavě vypadá a pak to zkusím sama doma a vyjde to! Představuji vám krásné jídlo v živé zelené barvě – noky s cuketovým pestem.
Neuvěřitelně krémová omáčka, kterou získáváme díky jednoduše rozmixované cuketě s přídavkem bazalkového pesta, jednoduše vystřelí vaše chuťové buňky do vesmíru. Zdálo by se, že noky namočené v tomto množství omáčky jsou kalorickou bombou, ale pozor – tato omáčka je vyrobena téměř se samé zeleniny!
Pokud chcete udělat dobrý dojem na své přátele nebo překvapit svou rodinu, toto jídlo určitě udělá bum! Rychlé provedení, jednoduché přísady a uzasné bramborové knedlicčy – toto jídlo je skutečným výtvorem na talíři.
GNOCCHI – pro ty ambiciózní doporučuji vyzkoušet ručně vyrobené noky, ale všichni víme, že na to není vždy čas. V obchodech jsou většinou veganské, levné a lahodné!
PESTO – pokud nemůžete koupit čerstvou bazalku, použijte místo těchto ingrediencí hotové pesto a cuketu, i když ani barva, ani chuť nebudou tak dobré, jako byste si omáčku udělali sami.
SUROVINY
- 1 balíček noků
- 1 cuketa
- svazek bazalky
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl pepř
- rajčata a olivy na ozdobu
NOKY S CUKETOVÝM PESTEM – POSTUP
- Uvařte noky podle pokynů na obalu, nesmite je převařit, protože s nimi budete i nadále pracovat.
- Z cukety odstrante misto kde ma seminka (uprostřed), nakrájejte na větší kousky a vložte do mixéru spolu s bazalkou, lahůdkovým droždím, slunečnicovými semínky, česnekem a olivovým olejem a důkladně rozmixujte, dokud nebude hladká. Dochutte solí a pepřem.
- Vložte noky na pánev a smažte je minutku, dokud nezačnou mírně zlatovět, přidejte rozmixovanou omáčku a počkejte, až se na mírném ohni zahřeje. Podávejte s cherry rajčaty a olivami.
OCHUTNEJ TAKÉ ČESNEKOVÉ ZOODLE, KTERÉ MAJÍ UPLNĚ STEJNOU BARVU 🙂