Sendvičové pomazánky jsou velmi důležitým jídlem, pokud se rozhodnete že budete jíst rostlinně. Pomazánka z červené řepy je jednoduchá a lahodná alternativa sendvičů se šunkou a sýrem. Pasta je velmi krémová a nadýchaná, plná chuti a je krásně barevná.
Hotová pomazánka vystačí na pár dobrých dnů, a pokud nemáte chuť na chléba, můžete ji snadno použít jako těstovinovou omáčku (zkusila jsem to – a je to super)!
Stačí přidat olivy, sušená rajčata a těstoviny budou lahodné a fialové!
Pasta je ideální pro zdobení jednohubek na různých akcích.Vyznačuje se krásnou výraznou barvou a vzhledem k tomu, že má jemnou chuť, jistě bude chutnat všem účastníkům akce.
TOFU – kupte si přírodní tofu, přesně to nejlevnější v obchodě. Je škoda utratit za zbytečné hedvábné tofu (i když má pravděpodobně ještě více sametovou strukturu), je 4 krát dražší ale v tomto receptu takové tofu nepotřebujete. Opravdu stačí to obyčejné..
KŘEN – červená řepa má velmi ráda křen, ale s křenem fakt opatrně. Křen ve sklenici má jinou kořenitost a některým lidem stačí jen trochu přidat pikantní nádech do kořeněného pokrmu.
SUROVINY
- 1 kostka přírodního tofu
- 4 červené řepy, oloupané a uvařené
- 1 čajová lžička křenu
- 1 lžíce veganské majonézy
- citronová šťáva
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- sůl
- pepř
SNÍDAŇOVÁ POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ŘEPY – PŘÍPRAVA
- Vyjměte tofu z balení a lehce ho vytlačte z přebytečného nálevu.
- Tofu a červenou řepu nakrájenou na větší kousky dejte do vysoké nádoby a rozmixujte do hladká.
- Přidejte citronovou šťávu, křen, majonézu, česnek, sůl a pepř a promíchejte, dokud vše nebude hladké a nadýchané.
- Podávejte na sendvičích, jako těstovinovou omáčku, nebo jako párty chuťovku. 🙂
Vyzkoušejte také moji tempehovou pomazánku a škvarkovou pomazánku